Wednesday, 20 January 2010

Wat een plaaaatjes!...

Lieve Noortje

De afgelopen dagen rolden weer prachtige foto's en even zo mooie berichten over Sugar's jongste pups mijn mailbox in. De dag beginnen met een leuke mail en foto's van 'onze' pups is gewoon de beste manier!

"Meen je dat nou?!"

Noortje (Wishstone Appellation Controlée) is de enige zwarte dochter uit Sugar en Stash 's A-nest. Ze was de kleinste/lichtste, maar ze haalde gaandeweg wat zusjes in. Noortje heeft nu, 3 maanden oud, nog precies dezelfde blik/uitdrukking als al vroeg in het nest. Een knap lief pienter meisje dat weet wat ze wil, hoe ze het wil, en wat ze niet wil! En zo'n persoonlijkheid komt goed van pas in een gezellig druk gezin met 3 jonge kinderen!

Gezellig lekker dicht tegen vriend Bob aan

Omdat Sugar dit nest niet genoeg melk had, moesten de pups bijgevoerd worden. Puppymelk vonden ze niet lekker. Geitenmelk, dat wilden de kleintjes! Noortje was niet de makkelijkste drinkster, maar ze had haar momenten. Dan dronk ze of haar leven ervan afhing, schokkend en geluidjes makend. Andere keren wilde ze die speen van de fles helemaal niet. Dan bleef ze draaien en haar hoofdje afwenden. Noortje doet haar eigen zin...

Sweet dreams...

Ze is precies zoals haar moeder Sugar; die weet ook wat ze wel en niet wil, en daar kom je moeilijk tussen. Terwijl Suger tegelijkertijd enorm aanhankelijk en volgzaam is. Noortje ook, ze slaapt het liefst aan de voeten van haar baas.

Noortje: klein en dapper!

Brave lieve Floris! (Wishstone Aristoteles)

Broer Floris, in het nest al een hele rustige brave goedzak, is nog steeds rock steady. Aanhankelijk en aandachtig, een hele makkelijke pup. Hij doet het goed op puppy cursus, zoals zijn baasje mailt:
" Allereerst moet ik je vertellen dat Floris een bijzondere hond is, hij heeft al onze harten veroverd!! Ik had niet verwacht dat je zoveel liefde van een hond kan ontvangen, hij wordt ook door ons doodgeknuffeld!!Hij luistert al goed, volgt de cursus met groot gemak, je ziet hem denken wat doen jullie andere honden toch moeilijk, het is zo simpel"

Floris helpt sneeuwruimen

Floris tukt onverstoorbaar in z'n bench,
terwijl om hem heen voetbalplaatjes geruild worden

Floris wacht altijd op de 2e trede van onder, als zijn mensen
boven zijn

Aanhankelijke Floris houdt het gelukkig bij het 2e treedje, want traplopen is niet goed voor jonge honden!

Suzette (Wishstone ASAP) schept ff een luchtje!

Suzette heeft een heerlijk leven met haar oma Shona en tante Teuntje om de hoek. En met haar lieve Esther! Vorige week heeft kleine stoere Suzette in het park een hele nare ervaring opgedaan; er kwam vanuit het niets een volwassen hond op haar aflopen, die haar zonder reden pardon flink beet! Arme Suzette moest gehecht worden. Gelukkig heeft ze aan dit voorval geen angst voor het park overgehouden, mede omdat Esther haar angst niet bevestigd heeft.

Suzette stoeit met schaap Dolly...

Dan komt het extra van pas dat deze Sugarbabes niet voor een kleintje vervaard zijn. Ze hebben zo'n stabiel en sterk ego, die krijg je niet zomaar klein!
Suzette zit ook op cursus, en met tante Teun kan ze minstens zo lekker stoeien als met schaap Dolly!

Yester op de tafel!

Yester zeker ook niet! Ze zit ook op puppy cursus, met broer Floris, maar ze is beduidend drukker dan haar broertje. Zo is het vaak met reutjes en teefjes; vaak gaat men ervan uit dat de teefjes onderdaniger zijn... Big mistake, meestal!
Met Yester gaat het ook super, ze is al helemaal thuis in Friesland!

Bedankt mensen, blijf vooral mailen! Maar vóór alles: geniet van jullie nieuwe familielid!