Saturday, 11 February 2012

Niet van Lotje...


Kiekeboe, dit is m'n Grote Lieve Zus!

De pups zijn niet van (Bibe)lotje, maar ze bivakeert zeer veel bij haar moeder Rosie en haar volle broertjes en zusjes. Daar maakt ze tijd voor, in haar drukke schema.

Nosy girlsz

Bibi is namelijk een heel bezig bijtje. Tuin inspecteren, op de uitkijk zitten op de bank, stiekem spieden of er ergens nog keukengerij op het aanrecht ligt dat ze kan verzamelen (ze is nog altijd verzot op bestek en opscheplepels). Keukendoekjes moet ze ook uitpluizen en dan natuurlijk nog de dagelijkse inspectie van de Wishstones in de vensterbanken...

Stoerder met zus naast me!

Daarbij opgeteld haar gang naar 'haar postvak'; onze tijdelijke stalling voor oud papier in de keuken. Bibi checkt een paar keer per dag of er misschien belangrijke stukken zijn binnen gekomen... Die moet ze dan midden op het vloerkleed bestuderen...

Rosie: zo trots en tevreden als een pauw met haar F-jes en haar Bibelot!

Mama Rosie in het mandje, Bibi op de grond

Ze maakt niets stuk, ik vind alles op het kleed terug. Alleen moet ik bij de pups geen wc rol laten slingeren op hoogte waar Bibi bijkan, want die versnippert ze. Dat doet ze dan heel nauwgezet en tevreden, tussen haar zussen en broers. Die nestelen zich behagelijk tussen de snippers, als cavia's in hun zaagsel... Zo'n Grote Zus is goed waard!

Mammie loves us

... tis weer op!

Maar ze laat ze ook aan haar oren happen, over haar heen springen als ze op de grond bij ze ligt, aan haar poten knauwen. Ondertussen speelt ze zelf ook met het speelgoed (ze is zelf nog maar een jonge hond van 14 maanden...), of likt een pupje schoon.

Ogen in haar rug...

One day I'll be like you...

Wanneer haar zusjes en broertjes bij haar proberen te zogen, laat ze dat ook goedig toe. Verwonderde blik; wat doen ze nou??


Het speelgoed vindt Bibi net zo leuk als haar zusjes en broertjes; jong, speels en onderzoekend.

Zu-hus, wat heb je grote tanden...

Who is the babysitter??

Samen speluh?...

... what puppies do when you're not watching...

Nu is ze nog veel te jong, en veel te druk met al haar andere bezigheden, maar wij zien onze Bibelotje later vol vertrouwen en rustig temidden van haar nestje liggen. Ooit zijn de pupjes wel van Lotje en ze zal het super doen!

... there is a time for everything...

Pauze

Sleepy