Thursday, 9 February 2012

Platonische Liefde


Grote Broer is zelf pas acht maanden oud...

Plato is zelf nog een grote pup, en meestal is het niet verstandig grote jongen honden bij je pups te laten. Te druk en te veel gewichtsverschil. Maar Plato legt zijn gewicht (35 kg...) niet in de schaal. En druk is hij ook al niet. Zeker niet met de pups!

Aftasten

Plato is Zen en hij vindt het heerlijk bij zijn kleine broertjes en zusjes! Dus hij kan gezellig babysitten, met en zonder moeder Rosie.

Op gelijke hoogte communiceert beter...

Hij ligt relaxed tussen de zwarte zes. Kijkt, snuffelt, steekt een pootje uit, draait eens op zijn rug. Speelt voorzichtig mee. De pups vinden het net zo leuk als hij. Ze zijn die grote lijven van de roedel al lang gewend en kijken nergens van op.

Zoveel rust, Plato is Zen

Eén op één vindt hij het ook geweldig met zijn kleine familieleden. Rustig kijken wat die ander, dat kleintje, in zijn mars heeft. Soms zitten ze stil, soms springen ze naar zijn oren. Eentje ging er tegen hem blaffen en grommen. Plato vertoonde weinig reactie, hooguit een beetje verbazing. Kwispelde zachtjes, wacht af. Alles is goed.

Moment van meditatie

Plato's vader ( en de vader van deze kleintjes) Louis (Cover My Eyes Walkin' on the Moon) is ook een hele huiselijke geëmancipeerde man. Hij houdt thuis de pups ook graag gezelschap. Plato heeft dus een aartje naar zijn vaartje. Daar zijn wij heel blij mee, want zo'n lieve grote broer in het nest is erg gezellig.


Broers onder mekaar...

Plato zal het varkentje wel wassen...

(Tessel vindt de pups OK maar meestal niet bijster interessant. Ollie heeft ook niet zoveel met de pups, maar des te meer met alle families die op bezoek komen). Nu hebben we er dus een man bij die wel geniet van de kleintjes en meehelpt opvoeden!

".... meen je dat nou?!"

In de zomer was Plato zelf nog zo klein. Werd hij bemoederd door mammie Baguette en 'tante' Cato. Nu babysit hij het kleine grut. Zelfs als je het weet en vaak om je heen ziet gebeuren, zoals wij, blijft die explosie van massa en kracht en (en natuurlijk de mentale en emotionele ontwikkeling!) ongelofelijk.

Dansje in de kamer

Klein zijn ze maar heel even. Maar dan heb je er wel een reuze-vriend voor terug, voor het leven. Eén bonk liefde!

Plato is Liefde