Wednesday, 15 February 2012

Tuinkabouters


Kruipend, sluipend, spannend!

We zijn zondag voor het eerst naar buiten geweest! Het houdt maar niet op; achter elke deur zijn andere deuren met óók weer nieuwe avonturen... Dat er nog meer is dan de werpkist, puppiekamer, hal, keuken, woonkamer...
Ik vond dat ze het nu wel konden, met hun mooie vachtjes en hun puppievet!

Over de zwarte loper...

Meteen naar buiten gaan ze nooit. Deur open, neusjes in de lucht, blikken vol verwondering. Wat ruik ik en wat voel ik? Een briesje, kou. Stapje voor stapje, er draait zich nog iemand om, terug naar binnen. Maar als die de rest ziet gaan, wint de nieuwsgierigheid het toch van het vleugje voorzichtigheid...

Snuffel snuffel...

De trap helpen we ze af, ook omdat we anders nooit de tuin bereiken. En dan is het opeens allemaal heel erg leuk! Stokjes, struiken, grassprietjes, restjes sneeuw, een stuk hout, een boom. Wat een walhalla voor de zwarte kabouters. Alles lonkt, alles ruikt spannend en nieuw.

Huppel!

De eerste keer blijven pups altijd dichtbij elkaar. Zo ook Rosie's F-nest. Samen verkennen, onderzoeken. Maar met elke keer dat ze vaker buitenkomen, zijn ze dapperder en steeds meer individueel snuffelen ze rond.

... 'n spoor... iets op het spoor...

Mammie let goed op haar kroost

Achter elkaar door de lavendelbosjes

Speurders in de dop...

De tuin, en het is nog maar de voortuin(!) is een geweldig uitje! Inmiddels kennen ze de voortuin al op hun duimpje, ze doen er iedere ochtend en avond hun plassen en poepjes. En de veranda achter het huis is ook hun bekende speelplaats geworden, daar zijn we overdag een paar keer. En straks, als ze denken dat ze alles kennen, is er nog de achtertuin!

Alles vertellen aan mensenmams

... zeker al 5 minuten niet geknuffeld...

Zodra ik ga zingen, gaan alle koppies omhoog; wat gaat er gebeuren??... Oh, naar buiten! Hup! In de benen, ze piepen van opwinding en haasten zich in mijn spoor. Er is weinig zo mooi als dat, vind ik: het troepje pups dat je vol vertrouwen volgt, de wereld in, op avontuur. Vol vertrouwen. We zijn een team en Rosie is de schakel, de masterkey.


Zes weken oud en een echte laab!