Saturday, 10 November 2012

Wij zijn al TWEE!!!!Wishstone Cassandra Rose Bibi's zo kenmerkende peinzende blik

Op 1 november was onze Bibi jarig, en met haar het hele C-nest van Rosie en Louis. Twee jaar alweer! Een mijlpaal, dat nest. Om twee redenen; het was het eerste nestje na het nestje van Bisous dat we verloren hebben aan Herpes Canis. En het was de eerste keer dat Louis van Cover my Eyes vader werd van onze pups. Het was een doorstart, een tweede begin. En wat is er veel moois uit voortgekomen!

Toen Bieb nog een Bibelotje was...

Onze Bibelot is uitgegroeid tot een sterke persoonlijkheid met een al even sterk lichaam. Een bonk spierkracht en wilskracht is dat meisje! Je kan onmogelijk om haar heen. Ze is slim, heel lief voor mens en dier, erg zelfstandig en eigenwijs (die laatste twee samen zijn een lastige combinatie...). Bieb houdt erg van actie; lekker lopen, zwemmen, fietsen. Wat wil je ook, met zo'n heerlijk sterk lijf. Eigenlijk vond ik dat ze voor haar verjaardag haar eigen 'gym' moest krijgen. Met loopband a la Ceasar Milan. Kan ze in haar eigen gym lekker stoom afblazen als ik met andere dingen dan wandelen fietsen en zwemmen bezig ben... Ze helpt ook graag met het uitruimen van de afwasmachine (nog altijd heeft ze een fetisj voor lepels!), boodschappen binnenbrengen (voor de zekerheid non-food artikelen...) en ze hoort met Tessel en Janet tot de vaste kernploeg van Joris' tuingroep. Rosie, Bibi's mams, maakte daar ook deel van uit, voordat ze verhuisde naar Bovenkarspel. 

Bibi, hier zelf nog zo groen als gras, helpt Joris in de tuin

Bieb is net als haar moeder Rosie een echte boef, onze Pietje Bel met een gouden hart. Alleen wanneer ze met pups is (tot nu toe alleen pups van andere teven in onze roedel), is de kwajongen in haar helemaal verdwenen. Dan is ze alleen maar lief en zorgzaam rustig en zacht. Kortom, een bijzonder kind, en dat is ze. We hopen dat ze in haar 3e levensjaar zelf pups zal krijgen.

Bibi en halfbroer Plato, allebei nog klein

's Morgens heb ik Bieb toegezongen bij haar ontbijt. Ze keek me peinzend aan, peinzend en onderzoekend zoals alleen Bibi dat kan. Het was een mengeling van enerzijds  een oneindig liefdedevolle blik en ook iets van: 'mens, ben je gek geworden??' Zoiets. Ik vraag me vaak af wat er in haar hoofd omgaat... 

Diesel; it's lonely at the top
(Italie zomer 2012)

Zoals wel vaker, zijn de jongens in dit nest veel gezeggelijker  dan de teven, vooral dan onze Bibelot. En Rosie's andere dochter Jazzy zit zo'n beetje tussen Bibi en de boys in. Bij allemaal zie je in uiterlijk de vermenging van Rosie met Louis. Logisch natuurlijk, maar kijk eens goed naar deze snoetjes; de meesten hebben iets of meer dan iets van de bezorgde Rosie-look. Het is de blik, het zijn de ogen en wenkbrauwen. De prachtige slag in hun vacht die de meesten hebben, komt van papa Louis. De Pietje Bel streken zijn weer typisch Rosie. Maar Diesel bijvoorbeeld, heeft die Pietje Bel streken niet. Die is gewoon een brok goedheid!

Diesel en zijn roedelmaatje-hartsvriendin Ayla in hun kampeerbus

Waarom stout zijn, als het ook braaf kan?! Diesel heeft net als Bibi enorm veel behoefte aan bewegen. Lekker lopen, lekker dat krachtige lijf fit houden! Samen met oudere Ayla gaan ze overal mee naar toe met hun baasjes, tot in Italie!

Diesel kon met 4 maanden de broodjes al apporteren! Ook al zo'n hulp in de huishouding.

Xem en Nero zijn zowel behalve broers ook nog in dezelfde mensen familie en zien elkaar dus vaak. Vroeger, hier in huis nog, was Xem een enorme veelvraat. Hij moest echt apart eten want hij at 3x zo snel als de rest en als hij dan aan de andere kant van de deur stond, jammerde hij erbarmelijk... Daar is niets meer van over! Xem is een gedistingeerde jonge man met manieren en hij zit al lang niet meer op rantsoen, dat is ook helemaal niet meer nodig! Nero heeft een heel belangrijke rol in zijn roedel. Hij is de trouwe makker, de rots waar je op kan steunen. Samen zijn Nero en Xem nog altijd 4 pootjes op 1 buik.

 Xem op zijn 2e verjaardag: Laat de gasten maar komen!

Broers Xem (met sjaaltje) en Nero

Kijk ik naar Xem, dan zie ik Bibelot. Kijk ik naar Dorus; idem. Bijzonder is en blijft dat!

Oscar, ook al zo'n sportman!

Oscar is ook een actieve enthousiaste jongen. Hij is gehoorzaam en heeft veel met zijn baas getraind. Alweer zie je hier dat een reu vaak gehoorzamer is dan een teef. Bibi heeft nl ook veel getraind, maar denkt altijd even zelf na als ze een commando krijgt:"Past dat in mijn planning? Nee. Jammer, baas." De meeste reuen hebben een grotere will to please, maar er zijn natuurlijk ook heel gehoorzame teven!...

 Moeder Rosie tussen haar dochters Jazzy (li) en Bibi (re)

Zusje Jazzy woont helemaal in Zuid Limburg, maar bezocht haar roots dit voorjaar. Heerlijk hebben we gewandeld met moeder Rosie en haar 2 dochters, die toen allebei al groter en breder waren dan mams, en nog maar ruim een jaar oud.

vlnr Bibi, Jazzy en Ol

Jazzy is een zonnetje. Ze heeft ook een heerlijk leven met haar trouwe vriendin roedelgenoot Citha en haar baasjes. Lekker op vakantie met z'n allen, mandjes, benchje, speeltjes en voer, alles wordt meegesleept!

Lieve Dorus met zijn zorgelijke Rosie-snoet

Dorus is een mannelijke Bibi. Ze kijken hetzelfde, liggen hetzelfde. Je zou haast denken dat ze zorgelijke types zijn die wat opgemonterd moeten worden. Niets is minder waar. hele opgewekte types, alleen de genen openbaren zich!

Boven: Dorus op de rugleuning van de bank, onder: Bibi
It's all in the genes!


Lief C-nest, lief braaf stout grappig Bibe-kind van ons: Lang zullen jullie leven!!!! Op nog heel veel verjaardagen, wandelingen, vakanties en uurtjes op de bank. Rosie en Louis; GOOD JOB!!