Saturday, 24 January 2015

Kraamvisite

Op de uitkijk...

Het gaat zeer voorspoedig met Cato en haar 5 reuzen. Er wordt hard gezoogd en gegroeid, getijgerd en gelopen, gevallen en opgestaan. Cato heeft veel grotere klussen gehad; een keer 8, een keer 9 pups, dus deze 5 verzorgen en vertroetelen schudt ze uit haar mauw. Met veel plezier!


Kiekeboe!

De oogjes zijn open en de pups beginnen te horen. Ze weten precies waar de melk is en die lieve warme fijne mams van ze. Ze hebben het warm en soms te warm. Te, dat merk je direct, want dan wordt er luid en duidelijk geprotesteerd...

Samen in een hoekje kruipen

Synchroon slapen

Ze maken met z'n vijven prachtige figuren in de werpkist, die natuurlijk ruim is voor ze. Echte "schoon-liggers" zijn het!

 Out in the open...

Omdat het zo goed en gemakkelijk gaat, mochten sommige leden van de roedel wat eerder op bezoek komen dan anders. Janet stond al dagen verlangend voor de deur van de puppiekamer, zoals altijd de geur opsnuivend bij de deur, en met een vragende verlangende blik naar me kijkend: "Mag ik???". 

Janet, de oer-moeder, inspecteert wat voor een vlees ze in de kuip heeft

Al lang met pensioen,  al jaren gesteriliseerd, en toch kriebelt het...

Bieb snuffelt al sinds de bevalling met opperste aandacht mijn kleren, handen, en de was die uit de puppie kamer komt. Voor haar is het nog kort geleden en ze weet van de hoed en de rand.

Even verhuisd naar een mand

Puppie-en bevallingsgeurtjes (en dekkings geurtjes trouwens ook) zijn en blijven voor de 'ingewijden' het hoogste goed. Heilig ontzag hebben ze ervoor.

Bootsz bij de pups

Maar niet alleen de moeders hier hebben ontzag voor het wonder van nieuw pril leven. Bootszie is ruim vier en een halve maand oud en daarmee hoort ze bij het L-nest. Nu mag zij haast elke avond even de werpkist bezoeken die ze zelf al lang ontgroeid is. De eerste keren ging dat heel behoedzaam. De werpkist ging ze niet eens in. De geur, de geluidjes, misschien ook een vaag onbestemd gevoel van nostalgie. Inmiddels hupt ze voorzichtig lichtvoetig tussen de 5 zwaargewichten van Caat, het is elke keer weer een feestje voor Bootsz.

LouLou bij haar broertjes en zusje

LouLou is rond oud en nieuw gedekt (door Sailor) en ik denk dat ze drachtig is, maar voor zeker weten is het nog te vroeg. In elk geval mag zij vast even 'proeven' aan het moederschap. Ze is dan nog nooit moeder geweest; ze verstaat het vak zo te zien helemaal!

LouLou bij haar broers en zusje

Ons pret pakketje Baguette is natuurlijk veel te onderdanig en nederig om te vragen of ze naar de pups van een ander mag... Maar als ik haar uitnodig, gaat ze met heftig kwispelende staart recht op haar doel af. Eerst iedereen even afsnuffelen, dan een slobber voor elk en vervolgens nestelde ze zicht temidden van de Catotel-pups.

Baguette deelt slobbers uit 

Catotel rules!

Maar aan elk kraambezoek komt een einde; het zijn Cato's pups en dat weet iedereen hier!
Cato is ook heel streng; er mag in de hal, achter de puppiekamer deur, niet teveel beweging zijn, laat staan geluid . Dan bromt en blaft Cato luid en duidelijk: Hier wordt gewaakt en gewerkt! En zo is het maar net!

Samen tukken