Monday, 16 November 2009

U-nest Uitje!We are family!!! Het U-nest!
vlnr Beau, Loeka, Nelson, Brandon, Puck en Jazz

Ieder nest is bijzonder, en het U-nest is nog net wat extra bijzonderder. De baasjes, olv de familie Oomkens uit Boxtel, organiseerden nu al 2 keer een reunie. Daar hoef ik niets aan te doen, en het wordt ook nog eens vlakbij ons gedaan. Een echt kado!
Een verlaat verslag (ivm puppie-blogs) van een geweldige dag.

Loeka in galop, Nels volgt in draf

Voor de tweede keer kwam het grootste deel van het U-nest samen in de Appelbergen bij Groningen voor een feest van herkenning! De vorige keer was september 2007. Ditmaal zijn de jongens en meiden (bijna) uitgegroeid en echt volwassen.

Jazz, ingetogen opmerkzame Jazz, de eerst geborene

Moeder Janet had ik ook mee willen nemen, maar ze heeft het A-nest van Sugar geadopteerd, dus ze had geen tijd, noch psychische ruimte en een volle boezem. Dat loopt niet lekker. Haar eerste nest moest het dus zonder haar doen.

De broertjes... Onafscheidelijk!

De broers Nelson en Brandon moesten wel extra veel aan elkaar snuffelen. Interessant, zo'n broer!

Puck!

Puck, thuis meestal rustig en braaf, voelde zich duidelijk erg sterk met de roedel broers en zussen om haar heen. Ze rende achter de paarden aan, en dat doet ze anders nooit. Maar ja, wie zou zich niet machtig voelen temidden van zoveel mooie grote lieve stoere energieke laabs?!

vlnr Beau, Jazz, Nelson, Brandon

Beautje

Beau heeft een klein mannetje van 3 in haar roedel. Dat ventje knipperde niet 1 keer met zijn ogen toen uit al die auto's de U-nesters sprongen! Allemaal dankzij Beau, natuurlijk. Het jochie weet niet beter dan dat deze dogs lief zijn.

We maken een kringetje van jongens en van meisjes...
Beau, Loeka, Nels, Brandon, Jazz

Groepsfoto van een bijzonder nest!

Aan camera's geen gebrek...

"Hee, nou ruik ik het, je bent mijn broer!!!"

vlnr Brandon, Nelson, Jazz, Loeka en Beau (de witte vlek!)

Family gathering, in het water, of course! We're laabs, remember!

De broertjes: Nelson (geel) en Brandon

Beau in haar prinsessen-auto!

Trouwe Nelson in de kroeg...

Na afloop van de wandeling, juist toen het een beetje begon te betrekken, gingen we nog even de kroeg in. We hadden heel wat bekijks aan de grote tafel in het midden, met al onze honden.

Meet the family: Nelson (geel) met zusjes Loeka, Puck en Jazz

...die zich fantastisch gedroegen, ondanks hun grote aantal! Ze lagen braaf te knuffelen onder de tafel.

Loeka: "Mmm, lekker, een broodje kroket toe!..."

... Nou ja, sommige dogs hadden toen het eten kwam toch even minder belangstelling in knuffelen... Broeder en zuster liefde gaat diep, maar ow, de liefde die door de maag gaat!...

Loeka:"Dat meen je niet, geen broodje kroket voor mij???!"

Jazz, moe maar voldaan, op weg naar huis...

Dit was absoluut weer een genot, een feest van herkenning! To be continued, en dan toch ook ooit met moeder Janet erbij. Met zo'n volle boezem en moederlijke instinkten, is een wandeling met je geweldig gelukte grote kids gewoon niet denkbaar! Maar wat in het vat zit...

Mensen, ontzettend bedankt voor deze rijke ervaring, speciaal de familie Oomkens uit Boxtel, die het geregeld hebben en de aller meeste kilometers moesten rijden.

Tot de volgende keer!!!