Saturday, 8 May 2010

Back to the Roots!


Samen graven in de geboortegrond!

Woensdag was een herenigingsfeestje voor Baguette en haar zusje Luna. Luna (Drama Queen) en Baguette (Delicate Rose) zijn de enige twee gele zusjes uit Rosie's nest van vorig jaar mei.
We hadden Luna terug op haar geboortegrond! Helemaal uit 's Gravezande was ze gekomen om ons terug te zien.

De zusjes spelen

Luna vond het direct al leuk en ze was helemaal niet onder de indruk van onze 8 laabs.Baguette en zij trokken meteen samen op; rondjes rennen, speelgoed uitwisselen, net als snuffels, en likken. Moeder Rosie vond de nieuweling (oude bekende, natuurlijk) ook erg interessant.

Drama Queen (l) en Delicate Rose

Drama Queen Luna had een mooie halsband, met kroontjes natuurlijk! De twee zusjes lijken enorm op elkaar, met als duidelijkste verschil dat Baguette wat breder en meer uitgegroeid is. Dat is ook logisch, want Luna is (vroeg) gesteriliseerd en onze Baguette natuurlijk niet!

Moeder Rosie en dochter Baguette

In het nest vorige zomer, waren de twee gele meisjes vooral goed uit elkaar te houden omdat Luna wel een drammertje kon zijn als ze eten of aandacht wilde (tja, what's in a name; dan moet ik haar ook maar niet Drama Queen noemen...), terwijl Baguette rustiger was.

Twee zusjes; één oogopslag...

De twee hebben precies dezelfde oogopslag en zachte, vrolijke uitdrukking. Aan hun voorborst, schedel, lichaamsbouw en hele musculatuur zie je dat ze dezelfde genen hebben. Twee prachtige teefjes. Hun karakter is ook heel gelijk; lief, slim, gehoorzaam (maar soms even boevig!), altijd zonnetjes in huis. Drama Queen is al lang niet meer drammerig; dat hebben Paul en Marjolien er al heel snel uitgewerkt door consequente opvoeding. Precies zoals ik het verwachtte; zo'n dametje dat hoog van de toren blaast, leert dat veel makkelijker af in een thuis waar ze de enige hond is, dan in onze roedel.

Wij hebben zoveel bij te 'praten'!

Mijn lieve zusje!

De twee raakten niet op elkaar uitgekeken, en wij evenmin! Het was echt een feestje! De zon scheen, de paardebloemen bloeiden in het gras en daar dartelden onze twee zonnetjes samen rond.

Dochter Luna en moeder Rosie hebben een onderonsje

In augustus vloog Rosie's eerste nestje uit, en nu was Luna even herenigd met haar moeder en zusje, oom Tessel, helpmoeder Janet, alfa Jazz, en de anderen. Bisous was de enige die haar heftig afblafte, eventjes maar. Maar ja, die is dan ook hoog zwanger en dus extra waaks. Luna liet het gewoon over haar heenkomen, om vervolgens vrolijk verder te huppelen.

Rosie snackt paardebloemen (Dandelion Lover!!!)

Nadat de tuin en het huis goed verkend waren en wij onze lunch hadden gegeten, zijn we gaan zwemmen. Nou ja, Luna zwom niet, ze doet een beetje zoals haar moeder Rosie: pootje baden. Maar straks is het warm en dan zal je zien dat ook onze lieve Drama Queen haar voetjes van de bodem durft te laten!

Luna met de roedel in het drentse water

Oom Tessel, moeder Rosie, Luna en nichtje Zoë

Alsof Luna nooit anders gedaan heeft, zit zij 'gewoon', na negen maanden te zijn weggeweest, temidden van haar familieleden in onze auto na de wandeling... Je roots, die vergeet je niet, die verlies je nooit: je familie is er altijd!

Een jaar geleden was Rosie nu zwanger van deze twee dochters, en nog vier zwarte meisjes en één gele reu. Al bijna weer een jaar verder en de lieve wollige pup, die in augustus naar haar nieuwe thuis vertrok met haar stralende baasjes, is inmiddels helemaal vergroeid met hen, goed opgevoed en ontwikkeld tot een ontspannen, gelukkige, prachtige lieve jonge hond.
A perfect match!
Luna, lieve Drama Queen, tot de volgende keer!