Wednesday, 26 May 2010

Zeven jarigen!

Birthday girl Luna (Drama Queen) 25 mei 2010

Hieper de piep hoeraaah! De 6 dochters en 1 zoon van Rosie en Scott zijn vandaag alweer 1 jaar! Zeven gelukkige en prachtige snuitjes, zeven families die dol gelukkig zijn met hun laab, die al lang niet meer is weg te denken uit hun leven. Gefeliciteerd allemaal! Mede namens moeder Rosie, natuurlijk.

Don Juan in-de-dop, augustus 2009

Een jaar geleden begon het op 25 mei. Hoogzwangere Rosie werd onrustig, begon te graven in de tuin en in de bank, volgde mij op de voet. Ik wilde eigenlijk nog even naar de sportschool, maar vond dat dat niet meer kon. En tercht. In plaats daarvan keken Rosie en ik samen tv. Totdat rond middernacht haar water brak.

Drummer (Don Juan), mei 2010

Rosie ging bevallen en ze werd voor de eerste keer moeder. Dat was extra bijzonder. Het onweerde enorm en tussen de donder en bliksem door, wierp Rosie haar eerste, prachtige nest.

Drummer, mei 2010

De enige zoon is Drummer, de echte Don Juan. Hij is uitgegroeid tot een vrolijke imposante jongen, een echte allemansvriend. Gelukkig heeft hij inmiddels begrepen dat hij de plinten in huis niet hoeft te verbouwen (lees: verkauwen...)

Anne en Laika in het badje, ze hadden er elk een, maar samen is veel gezelliger!


Laika (Diamond on the Rough) heeft de lege Mc Donalds doos...

Laika (Diamond on the Rough) is een prachtig hondje geworden, de grote liefdevolle helper van haar gezin. Laika speelt mee, baddert mee, troost mee en helpt mee. Ze boft in haar warme gezin en ze is er helemaal thuis.

Mirthe en Anne hebben voor Laika gekookt; daar zegt geen laab nee tegen!

In het begin was Laika bang in het donker 's avonds. Dan hoefde ze niet zo nodig meer naar buiten. Maar deze angst heeft ze al lang overwonnen. Kleine meisjes worden groot!

Laika wordt voorgelezen door Mirthe


Baby Drama Queen Luna , zomer 2009

En Luna, onze golden Drama Queen, over haar hoef ik niemand iets te vertellen. Zoals het een echte koningin betaamt, heeft zij haar eigen blog!

Drama Queen voor het eerst op wintersport, dec 2009

Ook Luna is helemaal deel van haar gezin. Met Marjolien en Paul hangt ze op de bank, maakt ze strandwandelingen en gaat ze naar terrasjes. It's good to be Queen!

Baby Luna, zomer 2009

Big Luna, mei 2010

Paul heeft een kwekeij en Luna gaat vaak met hem mee naar het werk. Wanneer het koffie pauze is, zit Luna gezellig tussen de werknemers. Zelf heeft ze meer verstand van stokken, liefst grote, dan van plantjes.

Dolce (Dolce Vita) en Daisy (Dandelion Lover) nemen afscheid van Cato
en de geboortegrond, juli 2009

Bijzonder in dit nest is dat de zwarte zusjes Dolce en Daisy elkaar altijd veel zijn blijven zien. Ze wonen bij familie. Vette pret, dus!

De zusjes Daisy en Dolce zij aan zij, zomer 2009

Dolce en Daisy zijn net Knabbel en Babbel; samen kunnen zij de wereld aan! Dolce heeft thuis ook nog een poes en een groot gezin. Ondanks de drukte komt ze prima aan haar rust toe, ik ontving al enige foto's waarin ze ontspannen op haar rug ligt. Dat hoort ook zo, als je Dolce Vita heet natuurlijk!

Dolce en de poes; een team! zomer 2009

Petite Baguette, juli 2009

En Baguette, onze Delicate Rose, is ons eigen pretpakket. Wat is ze lief, zo ontzettend lief! Haar gladde vachtje is precies zo zacht als haar karakter. Ze is ons zonnestraaltje.

Zoë en Baguette: 8 poten op 1 buik! mei 2010

Dikke maatjes is ze met iedereen. Arme Tessel had in de winter een hotspot op zijn wang, omdat Baguette maar in zijn wangen bleef hangen. Goedzak Tessel beet natuurlijk niet van zich af... Inmiddels is Zoë haar favoriete maatje. Twee jonge honden, dolle pret.

Baguette (Delicate Rose) 25 mei 2010

En net als de meesten uit dit nest, is Baguette een ras apporteerder! "Gaan we uit? Zwemmen? Naar binnen??? Wacht, ff snel iets pakken in mijn bek!" Ze laat ook graag de anderen uit, de riem in haar bek.

Baby Dandelion Lover of Daisy, juli 2009

Daisy lijkt van allemaal nog het meeste op haar moeder. Zowel uiterlijk als qua karakter. "Ik doe mijn eigen zin." "Wat maak je je nou druk?..." "Zwemmen?? Nee hoor, ik maak alleen mijn teentjes nat!"

Nee, dit is niet Rosie! Dit is haar dochter Daisy!

Daisy gaat binnenkort mee op vakantie naar Frankrijk. Eigenlijk heel logisch, vindt Dais! Maar ze is ook erg verzot op haar huis en op de bank. Vooral als ze dan lekker geknuffeld wordt.


Daisy, 2010

PAS OP! Hier waakt Daisy...

En dan is er nog Pip, Douce France. Die woont bij een dochter van Ollie en Choco. Ook zij geniet van het goede leven en heeft veel honden vriendjes en kinderen om zich heen. Ze was de kleinste van het stel, maar dat is al lang ingehaald inmiddels.

Pip met Pip, juli 2010

Pip (Douce France) mei 2010

Pip (Douce France) mei 2010

Het D-nest is uitgegroeid tot zeven mooie lieve gelukkige jong volwassen honden. In de hoogte zijn ze nu wel uitgegroeid, maar in de breedte nog lang niet. En ook van binnen zullen ze zich nog een hele tijd ontwikkelen, rustiger worden.
Lieve Drummer, Luna, Laika, Dolce, Daisy, Pip en Baguette en hun mensen familie, heel veel plezier op deze speciale dag!

En zo begon het: Rosie's D-nest, 1 jaar geleden!