Wednesday, 21 July 2010

Als het golft, dan golft het goed


Sugar mama en haar jongste dochter Zoë

In de hitte bieden schaduwplekjes in de tuin, de tegels van de bijkeuken-vloer en het kanaal verkoeling, maar we weken toch een paar keer uit naar het Zuidlaardermeer. Behalve zwemmen (met de honden), kan je er ook varen.

Zoet als altijd en completely at ease: Sugar

Heerlijk, en erg leuk met de dogsz. Het was voor allemaal een primeur en natuurlijk reageren ze elk op eigen wijze. Zootje en Sugar stapten meteen aan boord. Alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Sugar ging ook direct ontspannen liggen, terwijl Zoë haast over boord wilde springen, naar al dat heerlijke water toe. Vooral achter de boot, al die bellen in het schuim in het water, vond ze prachtig. Maar na even vast houden en rustig toespreken, ging madam ook rustig zitten, neus in de wind.

Zootje, 9 maanden oud

Uiteindelijk lagen moeder en dochter heerlijk te tukken, want van dat water en de wind wordt je moe.

Wiegend op de golven...

Baguette ging mee op een ander tripje. Ze is een echte 'kijk-hond' (ook televisie en de wereld om zich heen, en egeltje in de struiken, een libelle, bekijkt ze nauwgezet). Er was natuurlijk van alles te zien, andere bootjes, surfers, zwemmers, honden op andere bootjes en aan de kant. Plus de golven, het schuim, de boeien... Bague bleef kijken!

Schuitje varen, Spaatje drinken (Baguette)

Toen wij een voor een uit de boot sprongen, bleef ze braaf zitten, ze luistert goed. Maar toen ik haar riep, hoefde ze maar even bedenkelijk te kijken en toen sprong ze ook pardoes over boord!

Baguette

Die kanjers zijn gewoon voor geen gat te vangen; alles is leuk en ze zijn altijd in voor een feestje! Eventuele obstakels lossen ze ieder op hun eigen manier op.

Bague kijkt haar ogen uit onderweg

Kus van Baguette

Alleen Jazz, ons trouwe opperhoofd, die over iedereen (dogsz&people) in de roedel waakt op elk moment, kon niet helemaal ontspannen op het water. Iemand moet natuurlijk ook een oogje in het zel houden, dat weet zij als geen ander.

Heel even lijkt het leven compleet, samen met Jazz op het water

Maar vlak bij mij is ze toch het áller liefste, zelfs als dat op een bootje deinend op de golven is... Dus ze nam de situatie in zich op, zag dat er niets anders op zat, en stapte aan boord. Zo trouw als een hond.
Na afloop nog even uitbundig gezwommen samen, om te ontstressen...


Varen vindt Jazz toch een beetje spannend (hijg hijg...)