Monday, 12 July 2010

Van muurbloempje tot waterrat...


Daisy met een strak, zorgelijk snoetje van de spanning...

Eerste keren zijn vaak spannend. Soms overkomen ze je, maar als je blijft aarzelen worden dingen meestal enger. Zo is het met Daisy (Dandelion Lover), dochter van Rosie en Scott en zwemmen. Ze wil wel pootje baden, maar haar baasjes zouden zo graag willen dat ze het zwemmen ontdekt. Vooral nu het zo heet is, is afkoelen in een kanaal of meertje geen overbodige luxe. Dus we plannen een zwemsessie, om Daisy te laten ontdekken hoe heerlijk zwemmen is.

Daisy apporteert!

Tessel apporteert

Het is natuurlijk een besloten feestje, want het is Daisy's vuurdoop. Tessel en Zootje gaan mee om de kunst en pret van af te kijken. Zodra het water in zicht is, springt Zoƫ erin, en... Daisy gaat haar pardoes achterna... Haar baasjes juichen, wat een verrassing, en Daisy is er zelf ook een beetje door overrompeld.
Daarna staat ze weer aan de kant, totdat Joris te water gaat en haar lokt. Dat is leuk! Dan wil Dais wel...

Adempauze

Wanneer ze er doorheen is, krijgt Daisy de smaak te pakken. Er wordt af en aan geapporteerd en leuker nog dan de dummie, vindt Daisy Joris. Joris is haar grote reddende engel. Hij hielp haar over haar water-drempel. En daarom zwemt en huppelt ze nu verder om hem heen. Hij hoeft maar zijn mond open te doen, en Dais kijkt naar hem om, helemaal verliefd!

ff checke of Joris nog wel in zicht is...

Om de honden tegen zichzelf en de warmte te beschermen, nemen we na heel wat baantjes zwemmen de dummies weer in. Het is zo warm, en dummies gooien kost geen energie, maar af en aan apporteren wel.

Wat lijken ze op elkaar!

Dan nog even wat statsie portretten, natuurlijk. Deze dochter van Rosie lijkt enrom veel op haar oom Tessel. Dat was vorig jaar deze tijd al een beetje zichtbaar, toen ze nog bij ons in het nestje zat met haar broer en zusjes.

Daisy, zo trots als een pauw naast haar oom Tessel

Daisy heeft in ruim een uur haar A, B en C diploma gehaald. Ook zij weet nu hoe lekker zwemmen is en ze stort zich al net zo stoer en vol overgave in het water als oom Tessel. Alsof ze nooit anders gedaan heeft. Deze Daisy is niet langer een muurbloempje langs de kant als er water in de buurt is!