Tuesday, 14 December 2010

Black = BEAUTIFUL


Het nieuwe boudoir van de zeven, in de hal

De wereld van de pups heeft zich weer uitgebreid. De werpkist is niet meer interessant. Daar brengen ze alleen nog de nacht door. Hun uitloop in de puppiekamer wordt niet langer door een deur afgescheiden van de hal. De hal (met vloerverwarming) is nu ook hun domein.

De hal wordt systematisch afgesnuffeld

Het nieuwe terrein wordt eerst zorgvuldig ge├»nspecteerd en dan in beslag genomen. Wanneer ik vervolgens, tijdens het schoonmaken, de pups even 'terugstop' in hun rennetje in de puppiekamer, zijn ze heel gepikeerd; wat ik ze geef aan ruimte en privil├ęges, wordt heel snel in gebruik genomen en niet meer afgestaan!

Het vorige kampement, in de puppiekamer, met Rosie op haar vaste uitkijkplekje

Slaap feestje

Ze slaan onmiddelijk hun kampement op in de extra vierkante meters. Speelgoed en lappen worden versleept en slapen doen ze nu overdag alleen nog in de hal. Ongeschreven afspraak onderling is ook dat er achterin de hal gepoept wordt, of op de loopplank naar de werpkist. Verder nergens. Plasjes worden zomaar ergens gedaan.

De dagelijkse krachttraining

De mand met deken laten ze links liggen. Ze slapen en vergaderen lekker op de warme stenen vloer. Of bij de waterbak. Of op de deken die ze uit de mand slepen. Ze weten precies hoe ze het hebben willen. En hoe niet.

De mannen hangen aan de bar

Coup de Coeur op haar nieuwe honk

Ze zijn heel grappig; Coup de Coeur had een lievelingsplekje in de puppiekamer, ze lag bijna altijd in hetzelfde hoekje. Nu de hal bij hun domein hoort, heeft ze haar oude lievelingsplek vaarwel gezegd. Ze ligt nu steeds op een halve tegel. Een honkvast type dus!

Compulsive gaat toch maar gewoon op de vloer

Anderen proberen het na te doen. Bijvoorbeeld de uit de kluiten gewassen Compulsive Eater. Maar hij is een stukje groter dan zijn zusje (en misschien een beetje minder handig?). Zijn ene arm en been glijden er telkens van af, wat hij ook doet. Zijn kleinere zusje beklimt haar troon zonder moeite. Hij lijkt voor haar gemaakt!

Cassandra Rose

Carte Blanche

Het hele huis wordt verkend, een of twee pupje(s) tegelijk, en ze vinden het allemaal geweldig. Niks bang, niks terughoudend. Ze lopen ook gewoon tussen de benen van de volwassen laabs door, jatten hun speelgoed en klimmen in hun mandjes en Ollie's bench. Het zijn net zeven kleine Goudhaartjes, die het huis van de beren verkennen, deze lieve zwarte dwergjes. Totaal geen reserves, echte avonturiers zijn het.

Lekkere sloompjes

Zoo lekker kan slapen zijn! Cherry on the Cake


Heel erg gesliept...

"Nee, geen tijd hoor!"

Speelgoed is al een tijdje erg in trek. Je moet de speeltjes niet te snel bewegen, dan missen ze het. Maar knuffels, ballen en lappen doen het goed. Een wc rol is helemaal geweldig. Papier in de bek en wegrennen... Alsof ze een statement willen maken: zwarte laabjes zijn ook Page pups! Toch zijn de wc rollen niet voor de kleintjes, het wordt een grote rommel en bovendien zijn die hier erg nodig.

Compulsive Eater ligt aan als een Romein

Allemaal zijn ze nog razend dol op hun mams. Op mams en op haar melk. Rosie kan zich niet bij haar pups vertonen zonder 'aangevallen' te worden door de zwerm zwarte dwergen. Ze zuigen zich aan haar vast en ze kan geen kant meer op (samen wegen de 7 nu meer dan hun moeder). Soms gedoogt Rosie het geweld, soms probeert ze zo goed en zo kwaad als het gaat zich grommend van ze los te wurmen.

De eerste eend is binnen!

Knuffel-stoeipartij

Beter gaat het met een of twee pups per keer. Ze heeft nog wel veel melk; ze lekt als ze te lang niet zoogt. Terwijl deze bollebozen echt geen moedermelk meer nodig hebben. Maar het blijft wel het aller aller lekkerste, natuurlijk!

"Nee, we zijn bezig!" Cato en Rosie

Moeder Rosie speelt ook erg graag met haar pups, per twee of een tegelijk. Rosie en pups maken piroutjes in de lucht, of ze slepen met een knuffel en natuurlijk wordt er gestoeid. Dit is spelend leren, Rosie geeft grenzen aan en mogelijkheden en de pups pikken dat haarfijn op.


Dansje voor mammie

Hee, wat heb ik daar nou??

De kleine laabjes infiltreren zonder moeite in onze roedel. En vice versa. Ook Zootje is nu helemaal aan het kleine gespuis gewend, en reageert rustig en lief. Soms schrikt ze wel nog van een onverwachte beweging van ze. Waardoor ze zelf ook een onverwachte beweging maakt, die er weer een van de pup uitlokt... Kortom, dolle pret voor iedereen.

Vreugde sprongetje in de keuken

Wanneer Janet vindt dat iemand te druk of niet voorzichtig genoeg is met de kleintjes, komt ze tussen beiden staan, en gromt zacht naar onze volwassen honden, of geeft ze een duw met haar snuit. De boodschap is duidelijk. Duidelijker dan Joris of ik het kunnen overbrengen.

"Zullen we overgooien of rollen?"

Grote zus maakt zich klein voor haar broertje

Team 1: Cato en Baguette
Team 2: Grote Dwerg