Thursday, 16 December 2010

Just a perfect day!


Aan de rand van weer een nieuwe wereld...

Hier worden dagelijks bergen verzet. De ontwikkelingen en avonturen van onze zeven dwergen zijn niet bij te houden. Vandaag gingen we voor het eerst naar buiten. En zij maar denken dat er na de hal alleen nog onze woonkamer en keuken waren! Die vinden ze al machtig interessant (er probeert altijd wel een pup tussen de deur door te glippen), maar dan de (voor)tuin!!

Behoedzaam met één voetje over de drempel...

Dit was wel erg spannend. Ze huppelde niet zonder slag of stoot naar buiten; eerst namen ze alles goed in zich op.

...en dan volgen er meer!

De frisse buitenlucht is dan ook wel heel iets anders dan de dwergen hun eerste weken meegemaakt hebben. En het was wit buiten en gewoon heel heel anders!

Grote zus Baguette komt helpen

Baguette hielp haar zusjes en broetjes hier en daar letterlijk over de streep. En ja, als de eerste pups de drempel zijn, volgen er meer. Zoals altijd in nieuwe situaties, blijven de pups eerst dichtbij elkaar. Naarmate ze zich zekerder voelen, waaieren ze uit naar alle kanten. Dan gaan ze meer op eigen houtje op onderzoek uit.

Verbazing, ongeloof: ze kijken hun ogen uit!

Snuffel-de-snuffel

Het zelfvertrouwen is herwonnen (Candy Apple)

Jazzy is iets op het spoor

Cherry on the Cake snuft aan een groen blaadje

Compulsive Eater neemt alles eens goed in zich op

Deze dwerg gaat er even bij zitten

Even bijkomen bij mensenmams

Een slokje warme melk in de kou

...daar kan geen koek en zopie tegenop!

De pups hebben er nog lang geen genoeg van, wanneer ik ze naar binnen loods. Morgen is er weer een dag!

Ogen om in te verdrinken (Candy Apple Red)

Na het buitenspelen werd er natuurlijk geslapen. Overal warme ronkende lijfjes over de vloer verspreid. Af en toe gaat er eentje verliggen, of klinkt er gegrom of gejammer - een droom.

Terwijl haar zusje en broertjes slapen...


snurken, dromen,

...in diepe rust verzonken zijn,...

...is Jazzy bezig met de oefening 'parkeren tussen de pionnen'.

We hebben wat extra tegels en een grote steen in de hal gelegd, en wat er nieuw bijkomt wordt direct aan een grondige inspectie onderworpen. Alle zeven lagen ze binnen no time aan de kei te krabbelen en happen.

Pret met Baguette!

Ze zijn echt zowat zindelijk. 's Nachts geen enkele poep in de werpkist en alleen sporadisch een plasje. Vanmorgen rond half 8 ging ik maar eens bij ze kijken - ze waren nog altijd stil. Dan doe ik de deur open en al die koppies gaan verdwaasd en nog suf omhoog:"Hee, is het alweer zover?!" Verbazingwekkend!!!
Dan rennen ze de loopplank af, de hal in, plassen, plassen, plassen, statig staand op 4 pootjes en een beetje geknield (reutjes) of gehurkt (de meisjes).

Zo'n lieve grote zus!

Allemaal willen ze me begroeten, likken, bijten, want we hebben elkaar al zolang niet gezien! Ik geniet daarvan; ga op de grond zitten en ze verdringen elkaar om me heen. Feest!
Maar dan haast de ene na de ander zich naarstig naar de achterkant van de hal. Er wordt gepoept, en met z'n zevenen kunnen ze gerust 10 dikke drollen produceren. Die bewaren ze dus voor buiten de werpkist! Knappe geweldige kanjers zijn het!!

Cassandra Rose houdt alles in de gaten

Dan is het tijd voor ontbijt. Opeens heerst er volkomen rust in de hal; er klinkt alleen gesmak en gesmikkel. Soms wisselt er eentje van bak (er staan er 2). Wanneer ze zich allemaal verdringen rond juist die ene aller lekkerste bak, help ik even.

Alles paix en vree: LUNCH!

Dan nog wat sanitaire stoppen en de kanjers verspreiden zich. Spelen, knuffelen, kat uit de boom kijken, stoeien en knagen: what puppies do. Het is geweldig om te zien, te bekijken hoeveel plezier en lol en geestdrift ze leggen in alles wat ze doen. Puppies leiden een druk bestaan.

Candy Apple zit als een huis

Carte Blanch onder, Charly on top

Het rollen patroon is ook alweer heel duidelijk: wanneer er een pup door de deur naar de keuken mee glipt, is het negen van de tien keer één van de meiden, of ze zijn het alle twee.

Charly en Cato snurken in canon

Charly is Candy Apple's pillow. Cassy kijkt de kat uit de boom

Die brave jongens willen ook wel, maar ze zijn gewoon net niet snel genoeg. De goedzakken wachten dus meestal op een uitnodiging van ons.

Best comfortabel, zo op m'n broers' hoofd

En dan zijn de mannen net zo nieuwsgierig en ondernemend als hun zusjes. Die meiden weten gewoon net iets sneller/beter wat ze willen, en hoe, en wat niet. What else is new.

Carte Blanche domineert tegenstribbelende Charly More

Er is er niet een de grootste vechter. Carte Blanche ligt ook vaak onder, en hoewel Cherry on the Cake niet vaak boven op zit, komt het wel voor. En de kleinste van het nest, Coup de Coeur, kan ook erg goed voor zichzelf opkomen, ook als haar dikste broer haar eronder probeert te houden.


Cassandra Rose en Cherry on the cake

Don't mess with Cassy!...

Ze zijn allemaal goed aan elkaar gewaagd dus. Allemaal dapper en beduusd. Allemaal lief en boevig, sterk en sullig. Allemaal kunnen ze gillen alsof ze levend gevild worden en vervaarlijk grommen !

Janet, net terug van de dierenarts

Janet is dinsdag gesteriliseerd. Geen kleine ingreep, maar toen ze een paar uur na de operatie weer thuis was, liep ze als eerste even naar de pups. Snuffelen: "Zijn jullie schoon? en OK?". Daarna liep ze door naar de bank waar ze rillerig bijkwam. Moeder in hart en nieren, met of zonder eierstokken!

Iedereen is blij dat Janet weer thuis is, inclusie Janet zelf!

's Avonds was ze het troepje alweer aan het 'zogen'. Ze heeft geen melk, maar de pups en Janet hechten veel waarde aan dit dagelijks terugkerend ritueel, zelfs zo kort na de operatie.


Eén dag, en vele avonturen verder- time flies when you are having fun. Laat ons hier maar insneeuwen, wij zitten er warmpjes bij!