Monday, 11 November 2013

1 op 11/11!


Lieve bij haar verjaardagskaars

Hoera! vandaag een jaar geleden zat ik net als nu in de puppie kamer, in de werpkist, met ons lieve Baguette-tje die voor de tweede keer moeder werd. Natuurlijk van dezelfde vader als de eerste keer. Want Baguette en Louis zijn verliefd. Dat was, in elk geval voor Baguette, liefde op het eerste gezicht en dat gaat nooit meer over want Baguette is honds trouw.

Papa Louis: Cover My Eyes Walkin' on the Moon

De hele nacht al had Baguette voorweeen en de hele nacht was ik dus wakker en bij haar. En in de vroege ochtend begon het wonder echt: een voor een leverde Baak ons prachtige pakketjes pup af. Vaak kwam ze even uit de werpkist omhoog, om haar baby goed aan mij te kunnen afleveren. Acht zwarte pupjes kwamen vlot ter wereld en wat was Baguette weer gelukkig met haar liefdes babies!

Lieve: Love is all around

We hebben enorme pret gehad met haar H-nest, dat na Oud en Nieuw uitvloog. En nu zijn deze acht alweer een jaar oud. We hebben door het jaar heen contact gehad met hun baasjes en ze zien groeien, letterlijk en figuurlijk. Ze zijn helemaal vervlochten met hun mensen en sommige pups hebben zelfs een viervoeter als roedel genoot. Eentje, Aziak, heeft zelfs een hele roedel waar ze naadloos in geinfiltreerd is.

Aziak duidelijk in haar element op haar brabantse grond

Het is ook niet heel bijzonder dat Aziak zo warm ontvangen werd door de overige laabs van de familie, het zijn per slot van rekening labradors. Maar misschien hielp ook mee, dat met de komst van Aziak, de hele roedel van brokken op vlees en vis gezet werd. Geen brokken menu meer, maar culinaire hoogstandjes voor carnivoren! Dat was het menu van Aziak en co hier op Wishstone namelijk. En met Aziak kwam dat menu mee naar Brabant.

Baasje gaat op reis en neemt mee: Aziak !

Baguette staat te popelen om weer moeder te worden, ze werd zelfs na 4 maanden gewoon weer loops toen Cato loops werd. Baguette draait elke ronde loopsheid mee... Maar ze moet nog even geduld   hebben, want nu was Cato echt aan de beurt...
We noemen onze Bakkie onder elkaar wel eens onze "babie-machine". Want babies vindt ze heeerlijk! Eerst lekker verzorgen en sterk maken, en dan heerlijk met ze spelen, zachtjes stoeien, speelgoed en knuffels afpakken en delen...

11/11 2012: Baguette en haar zojuist geboren H-nest

Vanmorgen kreeg Baguette, die zoals altijd vrolijk rondhuppelde met een knuffel in haar bek toen hier de dag begon, natuurlijk een extra dikke zoen, om haar te feliciteren met haar acht lieve kinderen uit haar tweede nestje. Grote, bijna uitgegroeide en goed opgevoede kanjers zijn het nu.

Dash

Dash, 7 maanden: "Kom je nog?!"

Ontwapenend, om van te smelten zo lief en trouw die
uitdrukking... (Dash)

Dash 'werkt' in een sieraden winkel in hartje Utrecht, aan de gracht waar ze als flinke pup ook eens is ingesprongen. Want ja, er zwommen zulke leuke eendjes in...
Samen met Baguette's dochter Joop heb ik een wijn cursus gevolgd, bij haar baasjes.

 Joop; Beauty, Brains and Dignity

Vakantie; een kluif, je nest-knuffel en je lievelingsmensen bij je;
dat is het goede leven!

En Joop werkt ook in de winkel en ik ga er mijn wijn kopen, dat begrijp je. Ik krijg natuurlijk het eerlijkste en oprechtste en zeker ook enthousiastste advies, van Joop. Maar vooral die onstuimige begroeting, met jammer kreetjes van herkenning, daar kan natuurlijk zelfs de lekkerste wijn niet tegen op!

Niets ontgaat Joop's oplettende oog

Kleine Sem

Sem werkt mee in de dierenwinkel van zijn baas. Drie middenstanders dus, in dit nest. Aziak woont samen met 3 andere labradors heerlijk buiten in Brabant.  Net als haar mams, zit ze graag op meubels die daar eigenlijk niet voor bedoeld zijn, en die door de andere laabs des huizes ook nooit als zodanig ingezet zijn. Koffie tafeltjes zijn prima krukjes, vindt Aziak.

Baloe vandaag: "Groot? Logisch; ik ben nu officieel geen pup meer!"

Baloe verliet zijn geboortegrond en alle laabs om te gaan wonen bij een Jack Russel. James is een gedistingeerde en volwassen heer en Baloe met zijn hoge knuffel gehalte en puppie-streken is een heel ander soort, letterlijk, maar het is een knusse boel bij hun thuis.

-
Jarige Baloe aan de bal

De bench; je kan erin, en je kan ernaast slapen! (Boris)

Boris is de enige hond in zijn roedel, maar hij boft weer met 4 kindertjes, de laatste is geboren nadat hij al bij de familie hoorde. Er is daar altijd wat te doen en de oudste dochter vertroetelde haar Borisje al als ze hier op bezoek kwamen; Boris onder een kleedje, en Boris vond het heerlijk, liet zich die aandacht lekker aanleunen.

Toen Boris nog Borisje was; ruim 3 maanden oud

Hoeraa?? O, 1 jaar, JA! (Boris 11/11 2013)

Lieve is jarig and she knows it!

Lieve en Lientje wonen in de buurt. Lieve in een energiek gezin en Lientje bij haar lievelingsmens die ook weer vrienden met honden heeft, zodat ze ook een honden-leven heeft! Kortom, pas 1 jaar oud en wat hebben ze - los van cursussen en zindelijkheidstraining- al enorm veel geleerd en gedaan. En wat zijn ze geliefd en vergroeid met hun thuizen.

Lientje, 10 maanden oud

Lientje, september 2013

Het volgen van hun levens vanuit de zijlijn, is een voorrecht voor ons. Baguette zou trots op haar kinderen zijn, als ze een mens was, en wij zijn dat absoluut. En op haar hun mensen families.

Baguette met haar 8 weken oude pups

Happy Birthday lieve Lieve, Joop, Lientje en Dash, Aziak, Baloe, Boris en Sem! We sturen jullie en jullie roedels heel veel liefs en de wens op nog heel veel gelukkige verjaardagen en prachtige avonturen!

Home made by Baguette

Middernacht 10/11 op 11/11 2012...