Monday, 4 October 2010

Broertjes en Zusjes!


Echo van Rosie, 34e dag van de dracht

Sinds vandaag weten we het zeker: Rosie is zwanger! We hebben een echo gemaakt vanmorgen en er is geen twijfel mogelijk. Daar zagen we kleine pups in beeld verschijnen!

Rosie afgelopen weekend

Twee weken na de dekkingen had ik al het vermoeden dat ze zwanger was, omdat ze precies zo veranderd was als de vorige zwangerschap. Niet meer onze Pietje Bel vol boeven streken, niet meer ergens voor zichzelf haar eigen dingetjes aan het doen, weg is onze woelwater! Een hele rustige Rosie kwam er weer tevoorschijn. Aanhankelijk, steeds vlakbij me, veel slapen en lekker op de bank of in de mandjes liggen. Ze klimt zelfs weer op mijn schoot!

Van binnen wordt er hard gewerkt!...

Haar tepels werden groter en sinds een paar dagen zijn haar flanken gevulder. Maar het echte bewijs dmv een echo is toch een heel erg welkome bekroning op ons vermoeden! We hebben weer een aanstaande moeder in huis, er komen puppies...
Vreselijk fijn en tegelijkertijd zijn we ons nog bewuster dan ooit van de kwetsbaarheid van nieuw leven, van dit wonder dat nieuw leven is.

Poes Cloƫ en Dolce zijn dikke vriendjes...

Rosie-Louis puppies! De pups van Rosie's D-nest met Scott krijgen broertjes en/of zusjes. Daarom wat foto's van de grote broer en een paar van de zusjes van de aankomende pups.


... dat was al zo vanaf de eerste dag samen! (zomer 2009)

Dolce woont in Groningen en ziet haar zusje Daisy in Veendam heel veel. Hun mensen zijn familie. Feest dus, voor deze twee meiden van Rosie. Dolce woont in een groot gezin en ze geniet van alle kinderen in haar roedel.

Het zoete leven van Dolce

Ze is precies zoals ze eruit ziet...

Baguette is nooit uitgevlogen, ze woont bij ons, met moeder Rosie onder 1 dak. Ze is oneindig lief en 'zacht', zowel van binnen als van buiten. Dol op knuffels die ze het hele huis doorsleept, vooral als er iemand binnenkomt of als we op het punt staan om te gaan wandelen; er moet een pluche beest van de partij zijn! Ze is de opgewektheid zelve en ze zit vol eigen initiatieven.

Fiere Baguette met haar bal

Zo rent ze zeker 1 keer per dag opeens door het huis met een riem in haar bek, alsof ze zeggen wil: "Hee kijk , ik heb een geweldig idee, laten we uitgaan!" Ook als we dat net geweest zijn.

Bague is altijd in de weer met knuffels, haar schatten

Baguette maakt net als haar zusjes Luna en Daisy en haar broer Drummer heel vaak kleine kreun-geluidjes, die begeleiden een leuke of juist minder prettige gebeurtenis (als er snacks worden uitgedeeld, of juist als haar oortjes gedruppeld moeten worden). Rosie kan daar ook wat van!

Luna slaapt...

Luna (Drama Queen) is het andere gele teefje uit Rosie's D-nest. Zij is ook altijd met knuffels in de weer. Ze kijkt ook heel geanimeerd televisie, het liefste vanaf de bank naast haar baasjes gezeten.

Hare Majesteit houdt vandaag audiƫntie vanaf haar kussen...

Het is grappig om te zien hoeveel overeenkomsten pups uit eenzelfde nest vertonen; ze zijn allemaal anders en ze zijn vanaf hun 8e week in verschillende thuizen terecht gekomen. Maar de genen gaan diep, en ook de eerste weken socialisatie in het nest drukken een stempel op de pups. Kleine details (de knuffels, de kreuntjes) alsook wezenlijke karaktertrekken zie je terug (in dit nest bijv. de verzameldrift, de rust en aandacht, de 'zachtheid').

Luna is een vlindertje achterna

Het D-nest telt maar 1 zoon. Don Juan, tussen zijn 6 zusjes. En wat voor een zoon: een geweldige beer is Drummer geworden, en hij is pas anderhalf!

Don Juan himself

Drummer is ook al zo'n opgewekte geest. Altijd in voor een spelletje, maar niet voor 10 uur 's morgens. Want Drummer is niet zo'n vroege vogel, hij slaapt liever uit.
Ook hij is druk met zijn knuffels en als jonge pup besteedde hij ook veel tijd aan het knauwen op de plinten in huis. Die gewoonte heeft hij inmiddels gelukkig achter zich gelaten.

Close up

Hij is dol op zijn buurman en die liefde is wederzijds. Maar ja, wie smelt er nou niet voor zo'n lieve beer!

Ook Drummers' knuffel is aan de maat!

Het gaat goed met Rosie's eerste 7 pups. Ze ligt nu in haar mandje naast me te slapen, terwijl de kleintjes in haar baarmoeder groeien. Het is hier vredig en we hopen op een prachtig einde van dit jaar.
Moeder en Puppies...