Tuesday, 19 October 2010

JanetSailor-blend 2 jaar!


Carpe Diem!

Twee jaar alweer! Het was een zware bevalling voor Janet, en toch was ze duidelijk zo gelukkig. Haar nog natte, net geboren puppies legde ze tussen haar voorpoten. Zo had Janet het altijd het liefste: heel dichtbij, direct te snuffelen en af te likken.
Sailor had van het harde werken van Janet geen flauwe notie. Hij sliep lekker met zijn knuffelbeer. Maar ook hij heeft deze kinderen veel meegegeven. Dat zie je aan ze en dat merk je aan hun gedrag. Voila, de Janet-Sailor-Blend 2008!

Teun zoekt spijkers op laag water

Teun vindt het net zo gewoon als onze honden om geknuffeld te worden. Nooit te groot voor een knuffel!

Hoe bedoel je, geen schoot-hond??

Teuntje is een heerlijk honden-'kind', mee in de auto in de honden gordel à la Margriet Dekkers, terrasjes hoppen en op strandvakantie, om dan lekker strand te jutten met de buurhonden. Dit meisje plukt elke dag!

Lekker doorzakken op een terrasje!

Net als haar vader Sailor en haar tante Sugar en de meeste van haar nestbroertjes en zusjes(!), zit Teuntje iets minder charmant dan je van een laab met haar sierlijke voorkomen zou verwachten. Nou ja, het is gewoon de 'kikker'-zit. Dat is juist weer aandoenlijk en bovendien alleen maar een teken van goede genen... Het is een soort visitekaartje, een name-tag: het Janet-Sailor-label! And proud to be so.

Hondsmoe!

Tavros betekent stier in het grieks...

Tavros, Callistos, woont in het aller zuidelijkste puntje van ons land, maar de genen gaan ver, want deze jongen lijkt erg op zowel zijn vader als zijn mams.

Ook Tavros heeft de kikker-zit genetisch meegekregen!

Tavros is een trouwe makker en grote helper-vriend. Hij eet het liefste met de pot mee, hij is heus niet zo kieskeurig!... In de buurt maakt hij soms een ommetje en thuis is hij als een vis in het water. Thuis is het een beetje grieks, net als hijzelf. Hij kent ook griekse commando's, deze jongen is twee talig.

... helemaal ontspannen

Natuurlijk houdt deze sterke stier van actie, maar van lekker een avondje banken samen kan hij ook intens genieten... Hij is gewoon een hele gezellige vriend.

Trouwe Tavros

Tavros' zwarte broer Barry is ook heel huiselijk. Altijd in de weer met zijn dekentjes en kleedjes en het dolste is hij op zijn nest-lap. Die heeft hij nog van toen hij eind 2008 zijn nest verliet. Toen rook die nog lekker naar Janet en de broers en zusjes. Inmiddels helaas niet meer, zijn baasje stopt de doek geregeld in de wasachine... Niet tot Barry's genoegen, hij heeft 'm er ook een paar keer nog net op tijd uit weten te vissen (ja, hij is echt heel huiselijk!)

Barry's nestlap

De nestlap is zijn knuffeldoekje geworden, zonder lap is hij niet happy. Waar Barry ligt, ligt meestal ook zijn lap. Vader Sailor is ook erg op zijn knuffels gesteld. Met zijn vier jaar, grote en imposante bone, loopt hij er mee rond.

Samen tv kijken

Barry is dol op kinderen, het maakt niet uit hoe oud, alle kinderen zijn even leuk. Wanneer er kinderen logeren, is Barry heel blij. Hij loopt de hele tijd achter ze aan en doet alles wat ze van hem vragen. Hij is niet altijd even voorzichtig dus met de hele kleintjes moet je er wel bij blijven, maar Barry bedoelt het allemaal heel goed. Lekker op de bank samen een filmpje kijken, vindt ook deze jongen heel gezellig.

Barry de dj ... jahaa, we kiezen samen!

Barry is gek op muziek, als er een cd-tje wordt uitgezocht, helpt hij altijd mee. Op zijn eigen wijze: hij kijkt van over je schouder mee (40 kg op je rug...) en begint druk te snuffelen in de la.
Wanneer zijn baasjes vragen: "Nou Barry, welke wordt het vandaag?", gaat Barry nog harder snuffelen. Als hij dan met zijn poot één aanwijst gaan ze die cd meestal draaien. Hij doet het iedere keer weer.

Barry en zijn frisbee

"...Dit speeltje was ik al een poosje kwijt, mijn baasje gooide een balletje, die kwam in de bosjes terecht en toen ineens vond ik mijn frisbee weer terug JIPPIE!!!"
Zo zouden vader Sailor en oom Tessel ook precies reageren - helemaal blij, terwijl ik niet kan gooien, niet kan mikken. Daardoor zijn het juist zulke inventieve zoekers geworden, denk ik altijd..

Barry de paardenfluisteraar

Behalve huiselijk, muzikaal, kindvriendelijk en dol op zijn baasjes, is Barrebar ook een echte paarden- en koeienvriend. Hij gaat heel rustig naar ze toe en maakt contact. Het vee vindt dat ook heel gewoon.

Veel eyeliner met een sporty finishing touch: dat is Noa!

Dan is er Noa, Cotton Candy. Ze hoort bij een flink gezin waar iedereen zijn eigen bezigheden heeft en ondertussen dol is op Nootje. Noa vindt het er heerlijk, ze heeft zelf ook altijd een druk programma. Eten kost geen tijd, de brokjes zijn binnen no time op. Dus er blijft genoeg tijd over.

ook slopen doet ze met de volle 100% inzet

... voor van alles! Wandelingen en stiekem de sloot in, houtbewerken in de heerlijke tuin. Of een voetbal verknauwen. Of iets anders...

Noa: Think big!"

Noa met haar betoverende ogen en hoge knuffel-factor kan ook heel lief zijn en braaf slapen. Het liefste op de zitzak van de kinderen.

Zo zoet! Ze heet niet voor niets Cotton Candy!

Nootje is dol op andere hondjes. Wanneer ze die op de wandeling tegenkomt, gaat ze meestal afwachtend midden op de stoep liggen. Dat deed haar pappie vroeger ook altijd. Met kwispelstaart wordt er dan heel rustig afgewacht tot de ander dichterbij is.

... hoe bedoel je, zachte bek???

Noa heeft haar verjaarskado al stukgebeten, in twee minuten. Maar ja, er zat toch ook nog wat in? Twee jaar is ook nog lang niet volwassen, zeker niet als je een labrador bent...

Cas en Famke in hun bos

Cas, Crest of a Wave, is de enige golden boy uit het nest. Hij is een reus geworden! Zijn romp is net zo lang als die van Janet, en hij is gespierd zoals zijn beide ouders, met de enorme bone van zijn vader Sailor. Hij lijkt niet alleen groot omdat hij naast zijn Famke staat. Hij is groot! Een bonk liefde.

"Hee, hier ruikt het naar vroeger..." (puppykamer)

Cas was hier afgelopen zomer op bezoek. Hij stak toen even zijn neus om de hoek van de puppiekamer. Misschien rook hij een vleugje nostalgie. Janet vond hem ontzettend leuk en wilde heel graag spelen. Cas wachtte eerst even af, hij was per slot van rekening op een beetje vreemd terrein en omgeven door zijn 8 vrienden en familieleden. Maar toen hij de situatie en sfeer had afgetast, rolde hij met zijn moeder over de grond. Alsof er geen 2 jaar voorbij gegaan waren!

Cas en zijn moeder Janet (juli '10)

En dat gedrag tekent Cas; hij is rustig en bedachtzaam, maar ook heel speels. Hij heeft nog bijna dagelijks de dolle 5 minuten. Apenkooien door de woonkamer valt niet mee als je 40+ kg weegt en een reus bent. Maar Cas is zo klein/jong als hij zich voelt!

Cas en zijn oudere zusje Jazz

Deze brave borst is enorm op mensen gericht en dat zijn zijn broers en zusjes ook. Honden vindt hij leuk, maar eerst worden bekende mensen uitgebreid begroet. Mede daarom is hij erg geliefd bij anderen. Hij s ook zo ontwapenend met zijn grote lijf en rustige karakter.

Janet nodigt haar grote zoon uit om te spelen (juli'10)

Zijn baasjes zijn zijn alles voor hem. Hij ligt het liefste aan hun voeten en verplaatst gewoon als een soort van vliegend tapijt met ze mee door het huis.

Sail is een knuffel

Op Sem na, zijn dit alle kinderen van Sail en Janet. Ik voel me blij, dat deze kanjers er zijn, en dat ze zijn bij wie ze zijn. Ze zijn namelijk allemaal zo gelukkig en goed terecht gekomen. Ze verdienen hun thuizen en hun mensen precies zoals die mensen hen verdienen.

Lief en zacht...

Ze zijn allemaal al lang uitgevlogen, en toch nog zo dichtbij en zo ontzettend dierbaar. We zien Janet in ze terug, en Sailor. Ook opa Ollie en oom Tessel, tante Sugar en Rosie. Ze zijn familie.

Sailor: trouw, bedachtzaam, rotsvast

And family goes a long way! Heel veel geluk met deze kanjers met hun 'kikkerzit'. Het zit helemaal goed!

Wachtend op nader orders...

Bedankt mensen, dat we zo kunnen meekijken in het leven van jullie kanjers! En Happy Birthday !

Jennybee: zorgzaam, toegewijd, aanhankelijk

Geen gelukkiger moeder dan Janet (2008)