Tuesday, 26 October 2010

Zeven jaar!Sherlock op Terschelling

Zeven jaar geleden beviel moeder Tiffi voor de tweede keer van pups van Ollie, 2 reutjes en 3 teefjes.
De kleintjes van toen zijn enorm grote labradors geworden. Een beetje grijs al, en wat wilde haren kwijt, maar in de kracht van hun leven.

Even pauze om te poseren

Sherlock woont in Den Bosch. Hij is een grote reu van 42 kg. Net als Bailey heeft deze gele laab een lang lijf en lange benen. Groot en dus ook een flink gewicht, maar niets te dik. Hij is de goedheid zelve en ik vind dat hij heel erg op zijn oudere (volle) zusje Janet lijkt.

Bij een grote jongen hoort een kluif op maat!


Volgens zijn baasjes is Sherlock de meest gefotografeerde hond van Nederland... In elk geval schieten ze vaak plaatjes van deze jongen, die dat dan ook heel gewoon vindt.

...met z'n knuffelbeer

Sherlock en zijn nestbroer Bailey lijken veel op elkaar, zowel qua karakter als uiterlijk. Bailey heeft de korte dichte vacht van zijn moeder Tiffi, Sherlock heeft de langere vacht met wat slag van zijn vader Ollie. Hij kijkt ook een beetje zoals zijn vader.

Bailey met de wereld aan zijn voeten

Broer Bailey komt ook absoluut in aanmerking voor de nominatie 'meest gefotografeerde laab van Nederland'. Hij kan er niet wakker van liggen, laat ze maar, zolang hij zijn eigen gang kan gaan. Lekker knoeien in een meertje of beek, bijvoorbeeld. Niet echt zwemmen, maar stenen op laag water zoeken. Kop onder water, happen maar...

Moment van bezinning

Bailey is het afgelopen jaar een stuk actiever en vindingrijker geworden. Natuurlijk, hij wandelde altijd al veel, hij traint al jaren behendigheid en hoog niveau gehoorzaamheid. Maar thuis was hij heel rustig, een beetje ingedut soms. Toen kwam Dolce en daar begon de verandering! Bailey rent nu rond met knuffels in zijn bek! Knuffels waar hij nooit eerder naar omkeek... Het is alsof de aanwezigheid van Dolce iets wakker maakt, losmaakt in Bailey.

Bailey in de bergen

Bailey is dol op eten en hij is erg inventief wanneer het op snackjes scoren aankomt. Vroeger, toen hij voor het eerst met zijn baasjes ging kamperen, stal hij hele stokbroden. Baasjes maar zoeken en zich het hoofd breken, waar kan dat brood toch zijn?... Inmiddels is de familie van Bailey helemaal voorbereid op dit soort acties!

Milo

Milo krijgt vandaag een groot bot. Deze dame is net als haar broers uitgegroeid tot een flinke laab. Ze maakt het ook goed. Een paar jaar geleden is ze aan haar knie geopereerd i.v.m gescheurde kruisbanden, maar daarvan is ze goed hersteld. Ze wandelt heel veel met haar baasjes en ze gaat overal mee naar toe.

Milo houdt een oogje in het zeil

Milo zorgt voor leven in de brouwerij; ze kan heel druk en wild spelen, anders dan haar rustige broertjes.

Goudhaartje Milo

Op vakanties gaat Milo altijd mee, dus net als Bailey heeft ze al heel wat van de wereld gezien.

Milo is een echte doorzetter!

Dan is er nog Kubus, het zwarte zusje van deze zeven jarigen. Net als de anderen in dit nest is ook Kubus is een flinke labrador. Ze woont in Tilburg, samen met haar bruine vriendinnetje en ver familie lid Nora (dochter van Cocoa en Freddy). Kubus past goed op Nora, en ze is ook waaks. Huis en haard worden goed beschermd!
Net als Milo is Kubus altijd in voor actie. Ze is nooit ziek en wandelt veel.

Kubus en Nora


Moeder Tiffi

Moeder van deze kanjers, Tiffi, maakt het goed. Ik bezocht haar onlangs nog. Ze is 13 jaar en nog net zo lief en zorgzaam als voorheen. Ze is ook nog precies zo aanhankelijk als vroeger, vooral haar lievelingsmens Ria verliest ze nooit uit het oog. Ze heeft nu alweer 2 jaar haar chocolade vriendinnetje Noa (dochter van Bisous) om een beetje over te moederen en mee samen te spannen.

Tiffi, maart 2010

Tif is wat stram en ze heeft een grijs snoetje, maar ze kan nog heel gek doen als ze haar bui heeft. Ze wandelt nog elke dag tussen de maïs-velden en pikt dan hier en daar een graantje mee.

Vader Ollie

Vader Ollie geniet ook van zijn leven. Een lekker bedje in zijn grote 'kamer', twee hoofdkussens, een leger ballen en knuffels, lekkere wandelingen, zwempartijtjes, uitjes naar de winkels en vooral heel veel liefde, van mens en roedel-genoten, dat maakt Ol's leven rijk.

Pater Familias Ollie

Met zijn kinderen en kleinkinderen om hem heen, geniet hij van zijn nog lang niet oude dag!
Broers
en zusjes en hun roedels, gefeliciteerd en nog heel veel jaren, mede namens jullie paps en mams!